نورون و انواع آن چیست

نورون و انواع آن را شرح دهید

تغییر باورها در کمتر از ۶۰ثانیه با تکنیک تغییر باورها در کمتر از شصت ثانیه باورهای خود را تغییر دهید تغییر باورها در کمترین زمان.تغییرژن ودی ان ای با باورها

نورون و انواع آن

 نورون

یک نورون (سلول عصبی) یک سلول بیولوژیکی خاص است که اطلاعات را پردازش می نماید. این سلول از جسم سلولی و دو نوع شاخه به نامه های آکسون و دندریت تشکیل  شده است. جسم سلول یک هسته دارد که محتوی اطلاعات در مورد رفتار موروثی و یک پلاسما می باشد. نورون‌ها علایم را توسط دندریت ها (گیرنده ها) از سایر نورون ها دریافت می کند و علایم ایجاد شده توسط جسم سلول را به وسیله آکسون ( فرستنده ) منتقل می نماید. در پایانه این شاخه ها، سیناپس ها هستند. یک سیناپس یک ساختار اساسی و یک واحد تابعی بین دو نورون(مجرای آکسون و یک نرون و دندریت نرون دیگر ) است. وقتی که محرک به پایانه سیناپس می رسد، فعل و انفعال شیمیایی خاصی، باعث می شود تا فرستنده نورون تحریک شود؛ تحریکات نورون در عرض شکاف سیناپسی منتشر می شود و بسته به نوع سیناپس، گیرنده نورون را در انتشار علائم الکتریکی تحریک نموده یا باز می دارد. اتصالات سیناپسی با عبور علایم از آن قابل اصلاح می باشد، به گونه ای که سیناپس ها بتوانند از فعالیت هایی که خود در آن سهیم هستند، فراگیری و یادگیری داشته باشند. این وابستگی تاریخی در اتصالات سیناپسی به عنوان حافظه عمل می کند و امکان پاسخگویی را برای حافظه انسان فراهم می نماید.

نورون ها به صورت انبوه به یکدیگر مرتبط هستند به طوری که پیچیده تر و فشرده تر از شبکه های تلفن است و هر نورون به ۱۰۳ یا ۱۰۴ نورون دیگر مرتبط است. در کل در مغز انسان، تقریبا ۱۰۱۴ الی ۱۰۱۵ ارتباط داخلی وجود دارد.

تصمیمات مفهومی پیچیده، مانند تشخیص چهره در مغز انسان کمتر از یکصدهزارم ثانیه صورت می گیرد. این تصمیمات توسط شبکه ای از نورون‌ها صورت می گیرد که سرعت عملیات آنها تنها چندهزارم ثانیه است. این امر دلالت می کند که محاسبات نمی تواند بیشتر از حدود ۱۰۰ مرحله سریال داشته باشد. به عبارت دیگر، مغز یک سری برنامه های موازی اجرا می کند، که دارای حدود ۱۰۰ گام برای چنین وظیفه مفهومی هستند. این موضوع به قاعده صد مرحله ای معروف است.

انواع نورون ها

از نظر عملکرد عملکرد:

از نظر عملکردی نورون ها را می توان به سه دسته ی نورون های حسی، نورون های حرکتی و نورون های رابط یا بینابینی تقسیم بندی کرد:

-نورون های حرکتی پیام عصبی را از مراکز فرماندهی به سمت هدف که می تواند سلول ماهیچه و یا یک غده باشد منتقل می کند.

-نورون حسی همان نورونی است که در نخاع قرار دارد و پیام های حسی را به سمت مراکز فرماندهی ارسال می کند.

-نورون های رابط یا بینابینی به دو دسته تقسیم می شوند:

۱) نورون هایی که آکسون آن ها هرگز ماده خاکستری را ترک نمی کند و فاقد میلین هستند و فقط در ماده خاکستری ارتباط بین قسمت های مختلف را بر قرار می کند. به این نورون ها، نورون رابط ناحیه ای نیز گفته می شود.
۲) نورون های که شبیه نورون های حرکتی بوده و پیام را از یک قسمت سیستم عصبی مرکزی به جای دیگرمی برند. این نورون ها می توانند دارای میلین باشند. به نورون ها ، نورون های رابط فرافکن گفته می شود.

از نظر ظاهری:

بر اساس شکل ظاهری نورون ها را به تک قطبی، تک قطبی کاذب، دوقطبی، چندقطبی تقسیم بندی می کنند.

در نورون تک قطبی، از یک قسمت سلولی یک شاخه خارج می شود و بعد به چند شاخه تقسیم می گردد.

در نورون تک قطبی کاذب: قسمت خارج شده از سلول به دو شاخه تقسیم می شود و به شکل T در می آید.

در نورون های چند قطبی نیز چندین شاخه از آن ها خارج می شود.

 

انواع سلول های عصبی

 

از نظر میلین دار بودن یا نبودن و قطر:

از این منظر به سه دسته تقسیم بندی می شوند:

-نورون های میلین دار A که دارای بیشترین قطرند و بیشترین سرعت انتقال پیام را نیز دارند.

-نورون های میلین دار B  که در سیستم عصبی خودکار دیده می شوند.

-نورون های بدون میلین C که کمترین قطر را داشته و در نتیجه کم ترین سرعت را نیز دارا می باشند.

 

هر کدام از این انواع نورن های A,B,C تسیم بندی می شوند که خارج از حوصله این طرح است.

انواع سلول های عصبی

سلول های گلیال:

این سلول ها در لابه لای نورون ها قرار دارند و نقش محافظتی دارند. تعداد آن ها ۱۵-۱۰ برابر نورون هاست. این سلول ها نیز به دو قسمت محیطی و مرکزی تقسیم بندی می شوند.نوع محیطی همان سلول های شوان هستند در ساختن میلین در رشته  های عصبی محیطی نقش دارند.

 نوع مرکزی به سه دسته تقسیم بندی می گردد:

الف) میکروگلیا:

همان سلول های ماکروفاژی اند که هم در ماده خاکستری و هم در ماده سفید دیده می شوند و دارای زواید زیاد هستند.

انواع سلول های عصبی

ب) اولیگودندروسیت ها:

این سلول ها نیز هم در ماده سفید و هم در ماده خاکستری قرار دارند. آن هایی که در ماده سفید هستند کارشان ساختن میلین برای سلول های سیستم عصبی مرکزی است.

انواع سلول های عصبی

ج) آستروسیت ها:

این سلول ها از بقیه سلول ها بزرگ ترند و تعدا آن ها نیز بیشتر است و دارای اعمالی مانند ترمیم سیستم عصبی مرکزی، تغذیه نورون ها، جلوگیری از تداخل سیناپس ها با هم ، حذف پتاسیم های اضافی مایع خارج سلولی، حذف برخی نوروترانسمیترها از شکاف سیناپسی

انواع سلول های عصبی

 برای اموزش تغییر باورها در کمتر از ۶۰ثانیه به وبسایت گرداب موفقیت ونیزان مراجعه نمایید.

www.vanizan.com

منبع:

راعی، رضا (۱۳۸۰). شبکه های عصبی. مدرس علوم انسانی. شماره ۱۹.

تغییر باورها در کمتر از ۶۰ثانیه با تکنیک تغییر باورها در کمتر از شصت ثانیه باورهای خود را تغییر دهید تغییر باورها در کمترین زمان.تغییرژن ودی ان ای با باورها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + شش =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.