آموزش تخصصی مدیتیشن آرامش زیر نظر برترین اساتید

رهایی از استرس زندگی با تکنیک‌های مدیتیشن آرامش

در این روزگار پردغدغه، باید یاد بگیریم که چگونه خودمان را با آن وفق دهیم و انرژی منفی را در وجود خود بیرون بکشیم. به دلیل افزایش سرعت در زندگی روزمره، استرس نیز در متن زندگی ما وارد شده است؛ چراکه که انگار همه چیز به ما فشار وارد می‌کنند که سریع‌تر باشیم و کارهای زیادی را در زمان کم انجام دهیم. باید برای رفع این استرس کاری کنیم تا سلامت ما به خطر نیفتد. بهترین راه برای کم‌کردن استرس‌ها و نگرانی‌ها استفاده از مدیتیشن آرامش است.

ایجاد تعادل در زندگی و مدیتیشن آرامش
ایجاد تعادل در زندگی

مدیتیشن چطور به ما کمک می‌کند؟

قدم‎گذاشتن در مسیر مدیتیشن آرامش می‌تواند به ما کمک کند که در برابر استرس‌ها و نگرانی‌های روزمره از خود مراقبت کنیم. مسلماً داشتن آرامش آن چیزی که سبب استرس یا نگرانی شما شده است را از بین نمی‌برد، بلکه می‌تواند به شما استراحت ذهنی کافی از این احساسات بدهد و به تمرکز مجدد شما کمک کند.

تمرینات آرامش‌بخش زیادی وجود دارد. بسیاری از آنها را می‌توان در مدت‌زمان کوتاهی بدون تجهیزات خاصی انجام داد. شما می‌توانید این مسیر را با انجام تکنیک‌های مدیتیشن در خانه جلو ببرید. به کمک دوره‌هایی که برای آموزش مدیتیشن برگزار می‌شود، می‌توانید دانشی که آموخته‌اید را به کار ببرید تا متمرکزتر شوید.

اگر برخی از ایده‌های ارائه‌شده در دوره‌های مدیتیشن برای شما کارایی ندارد، نگران نباشید. آن‌هایی که احساس بهتری می‌دهند را انجام دهید و اجازه دهید به‌مرورزمان قدرتتان در اجرای این تکنیک‌ها بیشتر شود. شما نیاز به تمرین دارید. اگر مضطرب هستید، تکنیک‌های آرام‌سازی مختلفی وجود دارند که می‌توانید برای آرام‌کردن ذهن و کاهش استرس تنش عضلانی استفاده کنید.

کاهش اضطراب به شما کمک می‌کند در لحظه انتخاب‌های بهتری داشته باشید و از اشتباهات خود کم کنید؛ چراکه اضطراب قدرت انتخاب ما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. اگر شرایط پزشکی خاصی دارید، مانند مشکلات تنفسی، قبل از انجام هرگونه تمرین مدیتیشن آرامش با پزشک خود صحبت کنید.

انجام تمرین‌های ساده مدیتیشن آرامش در خانه
انجام تمرین‌های ساده مدیتیشن در خانه

چه مدت باید به تمرین خود ادامه دهیم؟

باید سعی کنید هر روز ۳۰ دقیقه، ۲ یا ۳ بار برای تمرین تکنیک‌های مدیتیشن وقت بگذارید. هرچه بیشتر تمرین کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت و این تمرینات مؤثرتر خواهند بود. مهم است که به استفاده از این تکنیک‌ها ادامه دهید، حتی اگر بلافاصله احساس بهتری نکردید. قبل از اینکه بتوانید فواید آن را احساس کنید، زمان و تمرین منظم نیاز است که باید قدم‌به‌قدم به آن نزدیک شوید.

در چه محیطی تمرینات را انجام دهیم؟

قبل از شروع تکنیک‌های مدیتیشن آرامش، باید مطمئن شوید که ذهن، بدن و محیط اطراف شما در حالت خوبی قرار دارد. برای شروع مدیتیشن در خانه باید موارد زیر را آماده کنید:

• یک اتاق خنک و آرام پیدا کنید که در آن کسی یا چیزی مزاحم شما نمی‌شود.
• دراز بکشید یا راحت بنشینید و پاهای خود را روی‌هم نگذارید.
• لباس راحتی بپوشید و کفش‌های خود را درآورید.
• به‌آرامی چشمان خود را ببندید یا روی نقطه‌ای در مقابل خود دارید تمرکز کنید.

• افکار خود را پاک کنید و روی ریتم نفس خود تمرکز کنید.
• اگر نمی‌توانید بلافاصله آرام شوید نگران نباشید. ممکن است افکار به ذهن شما بیایند و بروند، اصلاً به آن‌ها توجه نکنید. فقط بگذارید که مثل یک آب یک رودخانه جریان پیدا کنند و بروند.
• یادداشت کنید که قبل و بعد از تمرینات چقدر آرامش داشتید تا ببینید که آیا این تمرینات مفید بوده است یا خیر.

شما به کمک همراهی بهترین اساتید آموزش مدیتیشن می‌توانید با این تکنیک‌ها آشنا شده و به همراه آن‌ها تمرینات را انجام دهید تا رفته‌رفته پیشرفت کنید و در کنترل استرس قدرت بگیرید.
چطور تنفس خود را در زمان مدیتیشن تنظیم کنیم؟

در طول مدیتیشن آرامش، نفس کشیدن خیلی سریع و عمیق می‌تواند باعث سرگیجه، ضعف یا حتی اضطراب بیشتر شود. نفس‌های آهسته و منظم می‌تواند به شما کمک کند تا افکار و احساسات اضطراب‌آور را کنترل کنید و احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

برای کنترل تنفس می‌توانید این کار را انجام دهید: یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم خود قرار دهید. در این تنفس شکم شما بیشتر از سینه حرکت خواهد کرد تا نفس عمیق را تجربه کنید.

بهترین مدیتیشن زمانی اتفاق می‌افتد که تکنیک‌ها را با آرامش و دقت کافی انجام دهید. یک نفس آهسته و منظم بکشید (اگر می‌توانید از طریق بینی آن را انجام دهید). هنگام نفس کشیدن به حرکت دست‌های خود توجه کنید. دست روی شکم شما باید حرکت کند و قفسه سینه شما نباید حرکت کند یا حرکت خیلی کمتری نسبت به شکم داشته باشد.

به‌آرامی از طریق لب‌ها نفس بکشید. این کار را ۱۰ بار در روز، هر دفعه دو بار، تکرار کنید. تسلط بر این تکنیک ممکن است زمان ببرد. وقتی بر این کار تسلط پیدا کردید، دیگر نیازی نیست که دستان خود را نگاه کنید یا آن‌ها را روی شکم خود بگذارید.

اهمیت یادگیری تکنیک‌های مدیتیشن آرامش
اهمیت یادگیری تکنیک‌های مدیتیشن

یک جسم ساده را تصور کنید

این تمرین در مدیتیشن آرامش شامل استفاده از تصویر به‌عنوان راهی برای تمرکز ذهن است. در ذهن خود یک مکان ایده‌آل برای استراحت ایجاد کنید. یک چیز واقعی یا خیالی را تصور کنید؛ جایی که آرام، امن و شاد باشد. جایی که هر زمان که احساس کردید نیاز به استراحت دارید، دوست دارید به آن بازگردید.

اکنون چشمان خود را ببندید و یک نفس آرام و منظم از بینی خود بکشید. از ریتم تنفس خودآگاه باشید. روی این مکان تمرکز کنید. این تمرین را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه انجام دهید.

عضلات خود را شل کنید

این تمرین به شما یاد می‌دهد که تنش عضلانی را بشناسید و آن را کاهش دهید. شما می‌توانید تنش را در هر قسمت از بدن خود تنها با کشش و شل کردن هر عضله از بین ببرید. در طول مدیتیشن آرامش، روی یک صندلی راحت بنشینید، چشمان خود را ببندید و روی تنفس تمرکز کنید. به‌آرامی از طریق بینی نفس بکشید و از دهان خارج کنید.

دست خود را مشت کنید و فشارش دهید. این حالت را برای چند ثانیه نگه دارید تا متوجه تنش شوید. به‌آرامی انگشتان خود را باز کنید و تفاوت را احساس کنید. به خروج تنش از دستانتان توجه کنید. اگر آسیب فیزیکی یا شرایطی دارید که ممکن است باعث درد عضلانی شود، عضله آن ناحیه را منقبض نکنید.

رهایی از استرس زندگی با تکنیک‌های مدیتیشن آرامش
رهایی از استرس زندگی با تکنیک‌های مدیتیشن

نتیجه‌گیری

همان‌طور که در متن بالا اشاره کردیم، برای تعادل در زندگی روزمره و بیرون کردن استرس‌ها از آن، نیاز داریم که مدیتیشن را شروع کنیم. مدیتیشن آرامش یا Relaxation Mediation راهکاری است که به کمک آن می‌توانیم با نگرانی‌هایمان کنار بیاییم و زندگی را شادتر کنیم. فراموش نکنیم سلامت روان و حتی جسم ما در گروی یک زندگی متعادل و بدون استرس است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 4 =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.